Pleziervaartuigverzekering

Met een gerust hart het water op? Dan bent u met een pleziervaartuigverzekering van Gerustverzekeren, verzekerd tegen schade. Bovendien is een WA verzekering verplicht wanneer u het water op gaat. Bereken uw pleziervaartuigverzekering eenvoudig online en sluit deze direct af.

Wat is een pleziervaartuigverzekering?

Onder pleziervaartuigen vallen onder andere een kajuitzeilboot, motorboot, open toerboot, open zeilboot, sloep, vlet, speedboot, open speedboot en rubberboot. Zeker in de zomermaanden bent u niet de enige op het water. Een ongeluk zit dan vaak in een klein hoekje. Met de juiste verzekering voorkomt u dat u problemen krijgt bij een eventuele aanvaring.

Bepaal uw pleziervaartuigverzekering

U kunt uw boot op verschillende manieren verzekeren. U bent verplicht om uw pleziervaartuig WA te verzekeren wanneer u het water op wilt. Hiermee bent u verzekerd tegen schade die u aan andere boten veroorzaakt. Zo bent u verzekerd tegen:

  • schade die u veroorzaakt door of met uw boot
  • schade veroorzaakt door of met uw meeverzekerde volgboot
  • Schade die wordt veroorzaakt door of met uw meeverzekerde trailer, wanneer deze niet gekoppeld is aan uw auto

Wanneer u kiest voor WA casco, kiest u voor een bredere dekking. Hiermee verzekert u ook uw eigen pleziervaartuig tegen schade. Ditzelfde geldt voor de spullen op uw boot. Daarnaast bent u met de WA casco verzekering verzekert tegen:

  • eventuele extra kosten zoals bijvoorbeeld transportkosten
  • uitkering bij blijvend letsel of overlijden
  • eventuele extra kosten voor het huren van een (vervangend) vakantieverblijf

Wilt u direct uw pleziervaartuigverzekering berekenen en afsluiten, of wilt u meer weten over de mogelijkheden van de verzekering? Neem contact met ons op!

Pleziervaartuigpverzekering berekenen