Zorg

Zorgvergelijker

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een basisverzekering voor de ziektekosten af te sluiten. Dit basispakket is bedoeld voor de standaard zorg in Nederland, van onder andere de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Voor de kosten die niet door de basisverzekering worden gedekt, is het mogelijk om te kiezen voor aanvullende verzekeringen.

Basisverzekering

De overheid bepaalt ieder jaar opnieuw wat er wel en wat er niet in onder basispakket valt. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen, tegen een vaste premie voor de basisverzekering, te accepteren. Jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet, omdat zij gratis zijn meeverzekerd op de polis van hun vader en/of moeder. Voor de zorgverzekering geldt een voor iedereen verplicht eigen risico dat jaarlijks wordt vastgesteld. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een hoger eigen risico. In dat geval betaalt u minder premie voor uw zorgverzekering.

Zorgtoeslag

Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag, bent u afhankelijk van uw inkomen. Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor zorgtoeslag. U kunt deze zorgverzekering aanvragen bij de Belastingdienst. Op www.toeslagen.nl treft u uitgebreide informatie aan over de zorgtoeslag. Bent u op zoek naar een zorgverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij u een prima oplossing.

 

Zorgvergelijker

 

Aanvullende verzekeringen

Niet alle zorg wordt gedekt door de basisverzekering. Daarom kunt u de basisverzekering met twee extra aanvullende verzekeringen uitbreiden: een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Verzekeraars bieden deze extra aanvullende verzekeringen aan in pakketvorm met verschillende samenstellingen.

De aanvullende verzekering dekt de kosten voor onder andere fysiotherapie, kraamzorg, alternatieve geneeswijze, psychologische zorg en gebitsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar. De tandartsverzekering dekt de kosten voor behandelingen aan uw gebit en het plaatsen van kronen of bruggen.

U bent niet verplicht om één van de aanvullende verzekering af te sluiten. Wilt u dat toch, dan mag u de aanvullende verzekering ook afsluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar u de basisverzekering heeft afgesloten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem contact met ons op of lees de zorg brochure.